Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Genom att laglösheten tilltar kommer kärleken att kallna hos de flesta" Matteus 24:12


Hat

Varför har kärleken plötsligt börjat kallna och frysa till ett täcke av is
varför brinner och sprider sig i stället ett enormt vredesmod
där förr vänskap fanns, blåser nu en tilltagande isande bris
och marken färgas alltför ofta av ursinnets blod

försvinner gör också betydelsen av empati
likaså sympati
och det blir värre och värre dag för dag
och inget verkar kunna stoppas av någon lag

frågan ställs gång efter annan
men ingenting märkvärdigt görs
för att lösa detta, många kliar sig i pannan
och utredningar tillsätts, diskussioner förs

men frågan är svår, går den att lösa
jo, om vi alla hjälps åt, men hur lätt är det
det måste till mirakel för det går inte att bara fösa
bort detta problem, som placerats i varaktighet

kan vi börja göra något fint för varandra
så pass det smittar av sig till flera individer
kanske det sprider sig till många andra
för man kan faktiskt säga hej till någon annan, utan att det svider

men, i dagens läge kan man ju få en smäll av bara ett hej
det har blivit kaos i samhället
förr var det ju snällt att säga så, helt okej
men nu får man för det mesta vara tyst i stället

så, varför har kärleken plötsligt börjat kallna och frysa till ett täcke av is
varför brinner och sprider sig i stället ett enormt vredesmod
där förr vänskap fanns, blåser nu en tilltagande isande bris
och marken färgas alltför ofta av ursinnets blod


© Ted Örnberg 2013-05-09




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-05-09 23:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Får nog hålla med föregående, ett tidstecken.
2013-05-11

  Bibbi VIP
Jag ställer mig lika frågande jag. Ett mycket dåligt tidstecken som är omtalat i bibeln och hör ändetiden till. Matteus 24:12
2013-05-10

  aol
kärleken min vän den kan såras men aldrig raderas, vi är ju alla ett vi kommer att bli och egentligen kan vi inte vara åtskilda,
2013-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP