Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: Buddha Daibutsu, Kamakura, Japan. This statue, made of bronze, is 11.40 m high and weighs 93 tons


Mittenextremism [rimvers]

~*~

Upplev mittenextremism
gör ditt liv till en stor mix
ett experiment utan ism

för varje pucko till vänster finns ett till höger
för varje förtryckt därunder en tillika däröver
skapa ditt eget liv, ta manuset själv och skriv
skapa vacker musik av tidens nya teknik

Lev i mittenextremism
gör ditt liv till en stor mix
ett experiment utan ism

9 Maj 2013

L Patrik W Johansson

Den gyllene medelvägen är ett begrepp som används för att beskriva ett antal likartade tankegångar inom olika filosofiska och religiösa riktningar. Begreppet användes bland annat av Buddhan Siddhartha Gautama under 500-talet f.Kr. för att beskriva hur man ska leva för att nå nirvana. Uttrycket används fortfarande inom buddhismen.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Den_gyllene_medelv%C3%A4gen




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 476 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-10 23:15



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Ja nirvana via medelfåran?... jag vet inte.
Men ismer med sina fasliga labyrinter,
lanserade som som från toppen för att
leda oss vilse med flit, det tror jag på.
Intressant var din text, så tack! :)
2013-06-17
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP