Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖRBEREDER

Vad kan man mer säga
än att våren
är total
fullkomlig i sitt utbrott.

Bereder
preparerar
för sommaren
likt Johannes Döparen.

Svalor
dessa ekvilibrister.
Forsar
dessa vårfloder.

Tillsammans
dofter
naturljud
varmvinden
som plötsligt
kallnar.

Då kramas vi
gnuggar händer
över våra ryggar
blir varma
så att glädjen
blir glad igen.

Och bofink
och näktergal
sjunger vidare
i olövad sal
i kala
aspelunden.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 298 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-11 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar