Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I rusdryckens land

Ett kärvt rött vin
fyller mitt glas
dricker med välbehag
mitt liv går i kras

Ensamhetens dilemma
och ett halvtorrt vin
jag skålar för nuet
och tillvaron känns fin

Från alkoholens källa
jag hämtar mitt rus
det borde inte jublas
i fjärran vindars sus

Jag fyller mina begär
där i rusdryckens land
och tänker på mig själv
i ett utanförskaps band

En flaska och några flera
göms lite här och var
i detta mörka land
behöver frågor inga svar

Söker mina vänner
på botten av en flaska
där finns sällan något
så ensam jag får traska

Drinken vid bordet
får mig till sans
rusdryck som stärker
inför kvällens dans

Ett konstlat beteende
ger flaskan där på bordet
och vätskan rinner lätt
ger det försvarande ordet

Ett kärvt rött vin
fylls upp för någons skull
dricker med välbehag
mitt liv går snart om kull




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 493 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-05-12 21:50



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra och tänkvärt skaldat
om något som många råkar
utför
2013-05-16

  agneta pichler
en känsla

jag sätt för många gånger
väldigt bra beskrivet..

applåd
2013-05-15

  Marianne Räf
Jag vet att du är läkare.
Men - i högsta grad -
- även poet. Denna
dikt var mkt berörande..
2013-05-13

  HelenaW
Stark text.. Många har den vägen vandrat..
2013-05-12

  ResenärGenomLivet VIP
En text som tyvärr passar in på många...bra skriven...
2013-05-12

  Solitaire VIP
Passar fint, så här ett par dar
efter Folknykterhetens dag
Som tvärtom, och utan försvar
tycks vara vigd åt rusets behag

2013-05-12

  Angel of love
God dryck men i rätta mängder!!
2013-05-12

  Carina Bendix
Så bra skrivet! Applåder!
2013-05-12

  Ninananonia VIP
Berör detta land..
2013-05-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO