Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spring medan du kan älskling

Jag sa att jag skulle satsa på oss,
jag vet.

Men om du får vela
och ändra dig,
varför ska då jag
vara bunden till löften?

Om du ska få elda upp
gnistorna i mitt bröst
varför ska då inte jag
kunna vattna dina tårar?

Om dina ord tar sig friheter
i mitt hjärta,
varför ska då inte jag
få stampa på ditt?

Du vet inte
vad du ger dig in på
om du leker
med mig


Lika mycket
som min beröring
kan linda din besinning
kring lillfingret
kan också min list
smula dina känslor
mellan fingertoppar

Jag sa att du kunde lita på mig,
jag vet.

Men om våra samtal
bestod av dina inövade fraser
varför ska då jag
vara den som följer manus?

Du vet inte
vad du ger dig in på
om du leker
med mig


Mina blickar
genomborrar din yta,
jag har lärt mig
dina ömma punkter
utantill
och precis där
ska mina syrliga pilspetsar
slå rot
för att sprida sig
likt cancer
i din kropps alla hörn

Du vet inte
vad du ger dig in på
men om du kommer närmare
ska jag viska det
i ditt öra


"Spring medan du kan älskling,
för i slutändan
är det alltid jag som vinner"







...




Fri vers av sandraskänslor
Läst 288 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-12 22:39



Bookmark and Share


  Den Andra Andreas
Applåder! Håller med föregående talar - tredje versen är enormt gripande och målande! - Like!
2013-05-20

    Yeahsper
Väldigt bra! Gillar dina texter mycket!
2013-05-18

  M M Mannheim VIP
Tredje versen lyfter den här dikten.
2013-05-12
  > Nästa text
< Föregående

sandraskänslor
sandraskänslor