Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kriterier.

 

 

Du uppfyller inte
de kriterier
som gör dig sjuk

de kriterier
som säger att du
är sjuk
är de kriterier
som till slut
gör dig 
frisk.

I ett gränsland
av ensamhet
i ett öde landskap
av en alldeles för stor
stad
som har blivit alldeles för
liten
för dig.

"Vart ska du ta vägen nu?"

Jag önskade
att det gick att svara
men tiden tog slut
de fattade ett
beslut

Och de sa
du uppfyller inte de
kriterier
som gör att du är tillräckligt
sjuk
för att få bli 
frisk

Så jag står ensam kvar
och undrar
om jag ska vara glad
över att må för bra
eller om jag ska sörja
att jag fungerar för bra
för att få hjälp
så att jag kan
fungera
bättre
än 
bara 
bra.

(När de själva säger att: någon hjälp måste ändå komma snart, även om du inte uppfyller de krav som gör att du förtjänar att må bra.)




Fri vers (Fri form) av entusiasm
Läst 263 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-13 10:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Glömde i all min hast och frustration att tillägga att det är en mycket bra sådan.
2013-07-23

    ej medlem längre
Detta är en beskrivning av någonting i dagens perfekta samhälle som är

jävla
fel.


2013-07-23
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm