Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I det nedlagda kvardröjande

I den lilla förorten med den
den gamla nedlagda godis-
fabriken var de största
och det största fast i en mörk
lokal. Fångna i tidens rum i
tapeter outbytta. Vad armen
lyfte från disk till mun var långt
ifrån det intresseväckande,

det var långt ifrån det viktiga.


I den lilla förorten satt rädslans
ljus fast i det invant nostalgiska

i drömmar av glas med
glas i hand

hölls det allra mest största
kvar




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-05-14 15:37



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Vilken fin öppen text. Insiktade blickar med någon distans. Som alltid fyllt av fina formuleringar/bilder, och min absoluta favorit (för att den är så tydlig i sitt poetiska språk) är: "I den lilla förorten satt rädslans / ljus fast i det invant nostalgiska" - tusan, det är starkt och det är väldigt snyggt!!!
2013-05-15
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP