Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man är inte rik bara för att man har gott om pengar.


PENGAR GÖR DIG INTE RIK

Har du alltid gott om pengar…
Kan du handla precis vad du vill…
Hur mycket du vill…
När du vill…
Vart du vill…
Har du ett bra jobb…
Får du en fet lön varje månad…
Har du eget företag…
Investerar du i aktier…
Bor du i en lyx villa…
Äger du en sportbil…
Reser du ofta…
Hur du vill…
När du vill…
Vart du vill…

Tycker du att du är rik
Leker livet med dig
Har du precis allt du behöver
Räcker det med att ha makt
Att kunna kontrollera
Att få styra och bestämma
Göra precis som du vill
Tycker du att pengar är allt.
Det här är inte att vara rik

Rik är du…

Om du har föräldrar som älskar dig gränslöst
Som bekräftar dig hela tiden
Som alltid sätter dig i första hand
och som jämt ställer upp på dig
var, när och hur som helst.

Rik är du…

Om du har syskon som älskar dig,
bryr sig om dig, som följer dig överallt,
som alltid ska härma dig,
som ser upp till dig och som alltid
än stolt över dig.

Rik är du…

Om du har vänner som alltid finns där
Som accepterar dig precis som du är
Som alltid lyssnar,
Som alltid hjälper till
Som du kan ringa oavsett tid på dygnet.
Som aldrig lämnar dig ensam i sticket
och som är räddaren i nöden.

Rik är du…

Om du har mor och far föräldrar som alltid
oroar sig för dig
Som jämt skämmer bort dig
Som uppskattar din närvaro
Som bryr sig lite för mycket ibland
och som alltid vill hjälpa till med det lilla de kan.

Rik är du…

Om du har ett djur som alltid bekräftar dig
Som har valt just dig till sin människa
Som älskar dig vad du än gör och säger
Som alltid försöker lyssna och förstå dig
Som är tacksam för att du ger den mat
Som uppskattar när du kommer hem
och som alltid saknar dig när du är borta

Rik är du…

Om du får kärlek och värme varje dag,
Om du alltid får respekt och uppskattning
Om du dagligen blir bekräftad och accepterad
Om du har en stor gemenskap
Om du får hjälp när du ber om det,
Om du alltid blir trodd och tagen på allvar.
Om folk ser och lyssnar på dig när du vill något.
Om du alltid behandlas rättvist
och om du får beröm ofta för den du faktiskt är.

Rik är du...

Om du kan älska dig själv
Om du kan acceptera dig själv
Om du kan tycka att du duger precis som du är
Om du kan berömma dig själv när du gjort något bra.
Om du kan ge och älska andra utan att kräva något tillbaka
Om du kan känna empati, kärlek, värme och omtanke.
Om du kan sträcka ut en hjälpande hand till någon som behöver det.
och om du kan känna en stor lust till ditt eget liv.

Då är du rik
Fullkomligt sten rik.
Man behöver inga pengar för att skapa rikedomar.




Fri vers (Fri form) av Marisan
Läst 294 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-15 10:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marisan
Marisan