Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 14 maj: Vägrad ge vård till asylsökande - sparkas


Man tror inte det är sant men det låter bekant

Man tror inte det är sant
men det låter bekant
En ambulans vägrar lasta
en asylsökande därmed basta

Nu avskedas ambulansmedarbetarna med all rätta
för att poliserna berätta
Om deras rasistiska uttalande
ord som var föga tilltalande

Deras ordervägran
skrämmer
Nog många människor
från andra länder

Han var en ”bara” en flyktinpojke
som blev behandlad som en stolle
Men tyvärr så känns det igen
i dagens Svenska samhälle

Invandrare flykting eller utförsäkrad sjuk svensk
vet inte vilket som är värst, många får ingen chans
Trygghetssamhället dör sakta men säkert
i skattesänkningar som de rikaste tycker är läckert

Privatiseringar i skola vård och omsorg
skattesänkningar som gynnar den rikes korg
Privata ägare skriker ”spara”, väg blöjor, kör inte i onödan
samhället ger snabbt, de på nedersta trappsteget, andnöd

Hör på radion att självmorden bland de med ”aktivitetsstöd” ökar
flera ambulanser kommer inte när människor ringer, sjuka dör
På äldreomsorgen vägs blöjor för att det inte ska slösas
fakta är att grundtryggheten från Sveriges kropp har förlösts




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-16 10:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra att du skriver.
2013-05-16
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP