Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgon

Det viskas behagligt
där genom fönstret
frosten har gett sig
för gryningens ljus
naturen bär sånger
från tidig dagning
kring trädens krona
hörs vindarnas brus

Solstrålar visar sig
någonstans från öster
den sjunger upp sig
gryningsfågelns kör
blå skimrar färgen
från himmelens ruta
en morgon i sin linda
den morgonen berör

Vid gläntan syns han
den snövita haren
vid nysnöns skimmer
syns lämnade spår
här vaknar gryningen
före soluppgången
det vackra ljuset
i tacksamhet där står

En kylslagen morgon
vaknar så till liv
naturen bjuder glädje
med medel små
solen möter stjärnorna
i gryningens sekund
tiden gör ett andrum
för att kunna förstå




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 297 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-05-19 21:48



Bookmark and Share


  bittemi VIP
Fin bild och en vacker, stämningsfull text!
2013-05-21

  © anakreon VIP
Du blir bara bättre och bättre!
Calle
applåderar
2013-05-21

  Palett
Så vacker text !
2013-05-21

  anits VIP
Vackert och stämningsfullt skaldat
2013-05-20

  ResenärGenomLivet VIP
Härlig text till en underbar bild...
2013-05-20

    Anki.A
vacker text
2013-05-20

  Nina.H
Poesi i sin finaste form..
böljande vackert!
2013-05-20

  Eva Helene VIP
Skön stämning här!
2013-05-20

    ej medlem längre
vackert om det vackra omkring oss, det som alltid är
2013-05-20

  Angel of love
En underbar känsla man får av texten!
2013-05-20

  aol
din dikt får en att känna att man är ett med alltet,
2013-05-19

  Marianne Räf
"Tiden gör en paus/ för att kunna förstå"
Mycket vackert skrivet. Jag fick en
a-ha-upplevelse där, dikten anlände till
ett perfekt och oväntat slut.
2013-05-19

  Arne Ugglemosse
vackert utan att bli pekoral, gillar särskilt gryningsfågelns kör samt den snövita haren
2013-05-19

  Tarantaran
Fin Morgon!
" solen möter stjärnorna ",
som hastigast " i gryningens
sekund ".. passbytet över,
" det vackra ljuset "
tar över, " står
i tacksamhet "..
vackert!
2013-05-19

  Maj-Lis VIP
Vackert
Tiden gör paus för att kunna förstå
2013-05-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO