Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lugnets klockor

Stilla klämtar klockan
kanske till en bön
någon ska predika
själen får sin lön

Skymningen är fridfull
orden så berör
vinden från vidderna
det enda som stör

Bröllopsklockor klingar
en dag fylld av ljus
finns leenden och skratt
i fyllda kärleks krus

Ringar ska bytas
tårar längs kinden
en vals till bruden
känslor i vinden

Lugnets vackra klocka
då gryningen är vaken
ljud att finna glädje ur
vacker och naken

Blommanna på stjälken
finner sin balans
kring ljud i naturen
som bjuder upp till dans

Ringer gör klockorna
för innerlig frid
bjuder under stjärnorna
en kärleksfras timid

Lugnet finns i stunden
kärleksljuv en fråga
melodi att mötas till
där i nattens låga




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 574 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-05-20 00:18



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint och harmoniskt skaldat
2013-05-20

  Chawa VIP
Klockorna i denna dikt klämtar med mycket vacker klang!
2013-05-20

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket vacker och harmonisk dikt...
2013-05-20

    Anki.A
Ja dina ord är följsam och vackra nästan så man skulle vilja sätta musik till denna text

2013-05-20

  Nina.H
Vacker som en bröllopsvals
dansar orden..lugn och finstämd
känsla infinner sig.
2013-05-20

  Marianne Räf
Skanderande
rimmarglädje,
bra!
2013-05-20

  Angel of love
Klockor som slår för en framtid.
2013-05-20

  Carina Bendix
Ljust och vackert!
2013-05-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO