Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förr fick svenska pojkar göra lumpen. Det var först då de blev riktiga män. Numera är det inte så, ur led är tiden.


Lumparliv

När pojkar ska bli män
de måste göra lumpen
snabb lektion i ordning
det kan ej vara slumpen

Med grön kostym i linne
och välputsade skor
de ställer upp till övning
på luckan där de bor

En löjtnant ropar tydligt
givakt, i remmen gevär
för många unga pojkar
kan det bli till besvär

Att skjuta mitt i prick
är inte alla om givet
kan vara lite obekvämt
för ungdom mitt i livet

En marsch i stora kängor
med packning som är tung
det krävs ganska mycket
att tjäna landets kung

På marken ska det krypas
kring smuts och i lera
och grävas skyttevärn
ett och kanske flera

Vid marketenteriet
en fika man kan få
att det smakar gott
det kan man förstå

I kronans sköna sängar
man vila kan en stund
snart är det åter dags
här får man ingen blund

När pojkar ska bli män
man ej kan dra en suck
vila får man unna sig
när det har blivit muck




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 372 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-05-20 05:28



Bookmark and Share


  Carina Bendix
Bra skrivet!
2013-05-20

  anits VIP
Så fint skaldat, det skulle kanske
behövas nu också
2013-05-20

  Angel of love
Tycker nog med att det borde finnas kvar , bra text!
2013-05-20

  ResenärGenomLivet VIP
Det skulle kanske behövas nu med...
2013-05-20

  Nina.H
Härligt skrivet om dessa
lumparminnen... håller med
föregående läsare..det kanske
blir färre män nu.. :)
2013-05-20

  agneta pichler
underbara rader

synd att det är frivilligt nu

De kommer skapas mindre män
2013-05-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO