Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plagiaten

I byn utan människor satt liken
klädda i plagiat vars sömmar
sprack var sjätte månad.

I byn utan människor byttes
livets nödvändighet ut vid flera
tillfällen varje år.

Stora apparater talade till dem
om föda kläder det kallades
reklam.


i byn utan samspråk hade tungors
tal blivit omodernt. Läkarna hade
sedan födseln varnat och beordrat
årliga undersökningar. I dessa rum
förhördes om ilska, drömmar, om
energi om kval.


I byn utan vilja satt viljan kvar i
längtansfulla suckar fanns barnet
kvar, i en blick som lämnade
tevens bild, i en tablett som gömdes
under tungan, fanns livsmod än.

i en bortglömd gömd schal under en
säng låg kärleken dammigt, spart.

i stulna hemliga ögonblick drogs
den över likbleka halsars längtan.

I byn utan ansvar satt
mäktig ensamhet på stubbar.
Fastnade en ryckig sekund
i en aning från suset från en lönn


en död vars liv i sin ryckighet hölls
kvar.




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-05-23 08:12



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
känns som vi lever där
2013-05-23

  hansensson
Jag såg en dokumentär om Nord-Korea.
Någonstans där inne måste det finnas liv, mitt i all "död."
Texten ger mig dom associationerna.
Samtiden i eget land förstås också, livet ger inte upp, om så bara med små ryck.
Väldigt bra text.
2013-05-23

    ej medlem längre
Love this...allt, en berättande skapardikt, det som inte kommer fram trots alla fotsteg....
2013-05-23

  Pot Pourri
hu ja, fy 17 vilka ödesstrofer. Mest grep nog "under en
säng låg kärleken dammigt, spart.

i stulna hemliga ögonblick drogs
den över likbleka halsars längtan.

I byn utan ansvar satt
mäktig ensamhet på stubbar." som liksom tydliggjorde för mig både miljökontrast och relationslikhets fördelning mellan giltighet och likgiltighet. Stubbarna som stela fundament och schalens kraft där i dammet. FAvoritorden "likbleka halsars längtan" är nästan för mycket att ta med sig till en tv-stund ^^ så tack för den upplevelsen!
2013-05-23

    ej medlem längre
mardrömmens etnologi. kusligt och bra skrivet.
2013-05-23

  cilax VIP
wow, vad bra!
2013-05-23
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP