Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett kontrakt skrivet i blod bryts inte av vår ånger...


I demonernas tjänst...

Jag, har länge, tänkt tanken...
Tanken, på livets alla val...
Att ni väljer, er egen väg...
Är det, verkligen sant?

När n,i gjort ert val...
Är ni då, fria, att ändra er?
Ni har ju redan, bestämt er...
Ni gjorde, ett val...

Att välja en väg, att sedan följa...
Det verkar, lite luddigt...
Varför följa, den väg, du styr in på?
Varför gå, den väg, som redan trampats upp?

Jag, kan se dem...
Men jag, kan inte se dem...
Jag ser dem gå...
Jag ser, deras resa ta slut...

Vilken väg, ni än väljer...
Har den ändå, ett slut...
Varför välja...
När, det ändå tar slut, på samma sätt...

Man vandrar, i regn...
Vandrar, i solsken...
Vandrar, i blåst...
Man vandrar, i snö...

Men ljuset på väggen, är flyktigt...
Och slutar alltid, på samma sätt...
På samma ställe...
I mörker...

Varför ska jag, då välja?
När jag, ändå vet...
Att det kommer, ta slut...
Jag vill bara, veta när...

Lika enkelt, som svårt...
Att välja, en väg...
Vägen, mot ert slut...
Men är beslutet, ert?

Är det verkligen, vi?
Är besluten, våra?
Är vägen, er att vandra?
Är ni, i livets tjänst?

Tanken, har väckts...
En låga, har tänts...
En gnista, till torrt fnöske...
Känslan, i mitt sinne...

Att livet, är ert eget...
Men vägen, ni följer...
De handlingar, ni utför...
Är i någon annans, tjänst...

Vems pipa dansar, ni till?
Vems order, ni följer?
Vems röst, ni lystrar till?
Flera frågor, endast ett svar...

Många namn...
En själ...
Väljer Han, er väg?
Varför, kan inte jag veta...

Är det verkligen, så simpelt?
Följer ni alla, samma röst?
Är det därför, jag inte kan se?
För att jag inte, kan höra rösten?

Jag går barfota...
Känner gräset, under fötterna...
Likaså kan jag känna, snön...
Eller regnet, och blåsten mot huden...

Jag lyssnar, till ljudet av vinden...
Känner, kylan av snön...
Känner regnet, falla...
Ser alla färger om hösten...

Jag väljer, ingen väg...
Jag vill inte se, mot slutet...
Vill känna, livet...
Ej frukta, slutet...

Jag vill känna, friheten...
Den vi alla gavs...
I början, av vår vandring...
Frihet, att välja, vårt öde...

Om nu min tjänst är för dem...
Så skall jag, med glädje fortsätta...
Att vandra på gräset...
Vandra i snön...

Jag tjänstgör, för demoner...
Men deras röst, är en viskning...
Vinden, gör dem omärkbara...
Friheten, är mitt enda val...

I demonernas tjänst...
Ligger min egen frihet




Fri vers (Fri form) av Natte_Ravn
Läst 342 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-23 16:02



Bookmark and Share


  Tess74
Mörkt och äkta. Många frågor som man själv funderar på, men i demonernas tjänst låter farligt :)
2013-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Natte_Ravn
Natte_Ravn