Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ljusa minnen som kommer tillbaks


Tanken bakåt

Driver dagg
faller regn

svalan flyger
måsen skriker

minnet av en sommardag
för ganska länge sedan

gör sig påmind
i mitt sinne

kommer på mig själv
med att le...

dagen hade börjat
ganska grått

regnet hade fallit
hela natten

måsen skrek utanför
mitt fönster

men så hördes den
lilla svalans vingslag i luften

och plötsligt var solen där
med sitt varma ljus

och jag kände värmen
och livskraften komma tillbaka

öppnade mitt fönster
och drog ett djupt befriande andetag

begav mig ut i köket
satte på kaffebryggaren

och Lugna Favoriter på radion
för att sedan bre en Husman

och lägga på en god ost
med en örtsaltad tomatskiva

lugnet föll över mig som en skir
nytvättad organzagardin

luften fylldes av doften från kaffet
och musiken letade sig in i mina öron

och uppfyllde mitt inre med något
jag saknat under en lång lång tid

nämligen känslan av
att kunna känna...







Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-05-24 15:24



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
den var jättebra. doftade gott av träden jag gick förbi då jag var ute nyss. doftade sommar.
2013-05-24
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP