Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens livsmiljö

Sakta lägger båten ut
stjärnklar är natten
inte ens en krusning
på spegelklart vatten

Vinden pillemarisk
bakom gryningens scen
ligger där och vilar sig
inväntar solens sken

Avkopplande stund
med kaffe och metspö
en fisk slår vid ytan
gott i sälens livsmiljö

Stilla revas seglen
och ges fart i vinden
själen får en kick
som pussen vid grinden

Kärleken för samman
havets elegans
med den inre viljan
för själens balans

Klipporna blir smekta
av blå vattnets vågor
gott i själens livsmiljö
och kärlekens lågor

Smäktande är tonerna
från snäckors musik
konserten för själen
vid strändernas grafik

Stannar upp gör människan
men bara för en stund
själen bjuds till harmoni
i drömmens ljuva blund




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 574 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-05-24 22:39



Bookmark and Share


  Angel of love
Lugnt och stillsamt vackert!
2013-05-25

  lodjuret/seglare VIP
En underfin text, väl fångad och väl skriven.
2013-05-25

  Chawa VIP
Välfångade ord om havets lugnande inverkan...
2013-05-25

  Marianne Räf
"Skälvande är tonerna
från snäckors musik
konserten för själen
vid strändernas grafik"

Så elegant textat!



2013-05-24

    ej medlem längre
förtrollande bra skrivet.
2013-05-24

    ej medlem längre
Som en vacker melodi för själen är dina ord.
2013-05-24

  ResenärGenomLivet VIP
Lugna och stilla kvällsord att ta med sej in i drömmen...skön känsla...
2013-05-24

  Carina Bendix
Väldigt vackert!
2013-05-24

  Ninananonia VIP
Fint..
2013-05-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO