Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konvaljernas doft

Jag gick över ängen
dit aromerna slår
bara en gång om året
mina steg där går

Det blåser så stilla
och morgonen stiger
jag fylls av glädje
när mot mig de niger

De står där i backen
vid sjön i ett glitter
där luften är fylld
av fåglarnas kvitter

En doft slår emot mig
kring gryningens linda
vid ett stänk av dagg
kan de själen trollbinda

Jag ser deras skönhet
kring djupgröna blad
gnistrande konvaljer
står där på en rad

En bukett vill jag plocka
och ta hem till min vas
väldoftande och spröda
de ger mig en viss extas

Så jag sätter mig ner
och njuter där en stund
av konvaljens dofter
som gör själen så sund

Med en blomma i handen
känns orosmolnet släckt
en stund i morgonljuset
långt från stadens jäkt




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 604 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-05-26 00:33



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Ljuvlig poesi om konvaljerna och dess förtrollande doft. Bokmärker den o applåderar!
2013-05-31

  anits VIP
Fint om en underbar blomma
2013-05-28

  Eva Helene VIP
Fint om en ljuvlig blomma!
2013-05-27

  Magica VIP
Fin. :)
2013-05-27

  Angel of love
Underbara vackra och väldoftande blommor.
2013-05-26

  ResenärGenomLivet VIP
Ljuvlig beskrivning av ljuvliga blommor...vi har massor nere vid ån...
2013-05-26

  mare VIP
Jag älskar
dessa blommor
vilken doft!!
2013-05-26

  Yrre VIP
Jamen viss är det så, underbart skrivet!
2013-05-26

  Angela Bohlin VIP
Fin!
2013-05-26

  Marianne Räf
Vilken ljuv försommarlyrik!
Orden förde mig till en annan
plats och tid, en stund.
Själsligen.
2013-05-26

    ej medlem längre
denna doft, såååå underbar !!
2013-05-26

  Carina Bendix
Åh, vad fint skrivet! Jag kan känna doften..Liljekonvaljen var min farmors favoritblomma..
2013-05-26

  Tarantaran
Vackert! Kunde
se dem via dina
ord och känna
den underbara
doften...och
bilden din fin
förstås
2013-05-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO