Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ryggAd

 

 

Jag föddes som ensamt strå på en äng

jag hade stillsamt bredvid min broder

och som kornet sträckte sig mot ljuset och reste

dröjde jag vid min moder

 

räckte den bågen, fylld utav vätska

med färger att måla en sky

jag stod ändock där på åkern

jag väntade var måne ny

 

hittade aldrig stegen att färdas

den där resan som växte sig stor

var bara den som åter mot  vår

visste hur livet gror

 

Mörk höjde sömnen sitt mot mitt kall

och varsamt jag böjde mig ner

höj inte blicken alltför högt

vilsamt är stundens ingivelse

 

som hur tröstsam granen har sitt mot mål

hur en flöjt härmar svalans skratt

minns det och var så trygg

även då livet faller din natt.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-26 01:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
På en liten plats
i norrländskt hänge
skrivs storord
för världar
2013-06-09

  Elaine.S VIP
Som en vaggvisa, över och genom livet. En mäktig och andäktig dikt.
2013-05-29

    ej medlem längre
Mycket vackert!
2013-05-26

  ULJO
Härlig text att läsa
2013-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP