Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogens konung

På vägens mitt han står
när skymningen är här
om du kör försiktigt
är han inte till besvär

Med krona på hjässan
är han skogens kung
det var nog bestämt
när han var riktigt ung

Han är en stor regent
för skogens alla väsen
han lever ganska enkelt
för han är inte kräsen

Han söker sig till vägen
när mörkret faller på
kanhända är det saltet
han fluktar efter då

När det är tid för jakt
det är ett fasligt styr
älgstammen är redo
de inga medel skyr

De ställer sig på pass
och lurar jägaren bort
det anses vara viktigt
ty djurens liv är kort

Så tänk på det bilister
se upp för älgens stråk
kör långsamt i trafiken
då undviker ni bråk




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 512 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-05-27 00:05



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Mycket bra skrivet om skogens konung inklusive varningen till oss bilister:-) Applåder!
2013-05-31

  aol
vackert sant klokt skriftat,
2013-05-30

  anits VIP
Så sant, det gäller att se upp
i trafiken
2013-05-28

  Nina.H
Så sant.. en bra uppmaning!

2013-05-27

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, dom är stora och pampiga djur...inte trevligt att krocka med...då är det bättre att ta det försiktigt...trevligt skrivet...
2013-05-27

  Marianne Räf
Skönt rimmat om
utsatta djur.
2013-05-27

  Angel of love
Nej honom vill man inte träffa på vid vägrenen!
Fin text!
2013-05-27

  agneta pichler
mycket bra rim
Med viktigt budskap!!
2013-05-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO