Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NU ÄR DET GJORT


Som fröet måste ner i jorden
och på något sätt begravas...

Allt som skall blomma fram
och det som vi vill det skall,
finns inne i fröet.

Så nu så.
Ner med det!
Alla egenskaper
egenheter
finns nu inprogrammerat.

I rätt jordmån,
vattnas i rätt mängd,
börjar någonting hända.

Det gror
rötter hittar
källor
källan
näring
liv

Det gror
skott hittar
ljus
ljuset
näring
vind

På höjden
i styrka
grenar
blad, barr
bark
mera ljus
klorofyll

Grenar med vilja
i symbios
ger goda frukter.
Synkroniserar sig
i ljuv funktion.

Men det vill till
att våga begrava
fröet
för annars inget.

Nu begraver jag.
Ner!
Ner!
Sådär,
då var det gjort.

Kom vind
kom regn
kom stilla ro och nära.
Kan inget mer göra
än tro.

Tro att underverket
skall ske.
Verket under jorden,
rotsystemet hittar
näringskälla och liv.

Kom liv
liv kom!




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 316 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-28 15:04



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om att allt som behövs redan finns i fröet...fint skrivet...
2013-05-28

  Piann VIP
Fint skrivet om livet,
som behöver näring
och omvårdnad.
2013-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar