Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är härligt att känna,


Solgator

Att bara stå naken i vattenbrynet,
lyssna till porlandet

känna mjuka tångruskor
som följer småvågor runt tårna,

inramad av himmel och hav,
där friska vindar så nyss
skyfflat bort alla moln,

glädjen i mitt inre flyter
över alla bräddar,

på nyss så kokande hav
bland vita segel syns nu
efter kaos dansande reflexer
på solgator i vitaste guld.




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 475 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2013-05-29 11:52



Bookmark and Share


  louisegirl
Vackert och bra förmedlat!
Känner tången runt tårna..;)
2014-01-19

  Nils Teodor VIP
Härligt vackert målar du med dina ord
2013-07-30

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Det där var riktigt snyggt gjort.
Just ett sånt ord som solgator, sa vi härom dagen.
Satt i roddbåten och sa det. Det ÄR ju verkligen solgator.
Inte gator av guld utan solgator.
Och plötsligt kommer dom fram och visar sig.
Bra
2013-06-30

  Sofie Viktoria
Vilken vacker bild!
2013-06-26

  Mats Henricson
Sommarparadisiska vykortsbilder kommer över mig när jag läser denna njutningsfulla och välformulerade dikt ! Härligt bildspråk ! Bokmärker !
2013-06-05

  Ninananonia VIP
Gillar denna ... solgator var ett nytt ord för mig..
2013-06-05

  Palett
Fin text om känslor väckta av havets väsen !!
2013-06-04

  Siggesdotter
Fantastiskt fångad upplevelse du så frikostigt bjuder oss på! Vackert o poetiskt skaldat också!
2013-06-03

    ej medlem längre
härlig skrift och känsla
2013-06-02

  anits VIP
Så fint skaldat, en dikt
som får mig att längta till havet
2013-06-02

  ULJO
Härlig text att läsa
2013-05-30

  Lena Själsöga Keijser
så vackerglittrande
skriver du dofter in
2013-05-30

  Eva Helene VIP
Sinnligt och skönt!
2013-05-30

    ej medlem längre
En stunds njutning fångad ypperligt av poeten.
Man vill dit!
2013-05-30

  walborg
Underbar läsning
2013-05-29

    Dan Myrbeck
Läsaren ÄR där!
2013-05-29

  Yrre VIP
Ljuvligt!!
2013-05-29

  bittemi VIP
Längtar till havet när jag läser denna vackra dikt
2013-05-29

  Chawa VIP
Lyckligt lottad att få bo vid havet!! Njutbar läsning - vackert diktat!
2013-05-29

  Maj-Lis VIP
Å så vackert
2013-05-29

    ej medlem längre
Jag ett bad i älven i morse, brrr va kallt!
2013-05-29

  Sunlight
Fint fångat ögonblick
underbart formulerad upplevelse
2013-05-29

  Bibbi VIP
Som barnbarn till yrkesfiskare och uppvuxen vid hav längtar jag dit igen vid dessa vackra ord.
2013-05-29

  SatansSon VIP
man längtar tioll havetoch öppna landskap vi läsning av denna.
2013-05-29

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
så vackert...:)
2013-05-29
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol