Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tidig sommarmorgon, lugn och avslappnad på stigen genom skogen ner mot sjön


Öppna upp med livets lie!

Morgon i min tältöppning

Öppna upp med livets lie
blicka rakt och oförskräckt
i stormens öga in
Smörj upp dina kängor
för en fast och stadig vandring
Rätta mesen väl
till ränseln på din rygg

Håll fram din kåsa rengjord väl
och låt den fyllas upp
av morgondaggens friska väta
låt så dina vita friska tänder
möta rosigt äpples svala fruktkött

Lyssna lugn till morgonbrisens susning
i björkens gröna hängen
känn hur dina ögon mättas
av färgerna i tavlan som är målad
av naturens egen lätta hand
tag med tacksamhet emot
vindens mjuka smekning över kinden




Fri vers av Stigi Skog
Läst 205 gånger
Publicerad 2013-06-05 21:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stigi Skog
Stigi Skog