Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ditt fluffiga hår under slöjor av genomskinliga moln där vindarna rusar lekande och vänder,


Sommarmoln

Just nu i natt drömde jag
om min ungdom,

lysande vårar höstar
som tindrade,

dans på logen Erik
med fiolen,

flickan på cykelstången
den hesa nattskärran,

den röda skymningsranden
över förtrollad skog,

under ögonbryn som lyfter
likt vingarna av fåglar
dom vackraste ögon,

på hennes kind ett blomfrö
befruktad av en liten tår,

darrande förväntan
glädjebägare svämmande
över alla bräddar av kärlek,
i sommarnatt där mörkret
endast är genomskinliga slöjmoln
som blir till en inre skönhet som jag
bär med mej ända in i evigheten.





Fri vers (Fri form) av aol
Läst 600 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2013-06-06 11:50



Bookmark and Share


  Änglaögon
Denna var fin,gillas.
2014-02-02

  louisegirl
Så fint du skriver!
Applåd!
2014-01-19

  walborg
Rikedom att kunna ta emot livet på detta sätt
2013-08-27

  Tino
Vad vackert du skriver, du bjuder på en fina minnen med korta rader
och du lyckas förmedla känslan!
Amzing
2013-08-08

  S.A.I. Steve Lando
man faller in där i din dröm
härlighetens sömn
2013-06-25

  "Silver" VIP
Minnesvärd minnesvärld, vacker genom diktjagets ögon.
2013-06-13

  Linda CH VIP
Berörs av din nostalgiskimrande och mycket vackra dikt.
2013-06-11

  Eaglemountains VIP
Underbar berättelse som väcker minnen!!
2013-06-08

  ULJO
Vackert dansar dina ord
2013-06-08

  Maj-Lis VIP
En vacker dröm...om det som du bär med dej
2013-06-07

    Dan Myrbeck
Vackra glimtar!
2013-06-07

  Maria T
Vacker ungdomsdröm
där vindarna leker
2013-06-07

    ej medlem längre
vilket minne.. och dikt.. bravo
2013-06-07

  Heikki Hellman
Det var ett romantikers härliga ungdomsminne, en känslig diktpärla!
2013-06-07

    ej medlem längre
Drömmande, underbar, fin att läsa!:)
2013-06-07

  anits VIP
Så fint och berörande skaldat
on vackra minnen
2013-06-07

  Carina Bendix
Så vackert! Men det kan vara lika vackert när man är lite äldre också. :)
2013-06-06

  Eva Helene VIP
Mjukt, ömt och varligt skriver du och i ett vackert skimmer står minnena.
2013-06-06

  Anya VIP
Härligt med dessa drömmar, och när det gäller mig så blir jag nästan besviken när jag vaknar. Tyckte extra mycket om:
på hennes kind ett blomfrö
befruktad av en liten tår,

2013-06-06

  Bibbi VIP
Så fint.
2013-06-06

    ej medlem längre
Ja, tänk i ungdomen!
2013-06-06

  Piann VIP
Denna dikt tog mig med storm,
vacker och längtansfull.
2013-06-06

  Palett
Så fin nostalgisk stämning i din text !
2013-06-06

  SatansSon VIP
det är bättre att vara ung,. nackdelen är att man vet för lite om livet. bäst är att förvandlas till en gud.
2013-06-06
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol