Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bittra rader om sociala medier och sånt.

Det är en uppgiven lättnad omsluten av glädje och illska som fyller huvudet,
en mashup som är både spännande och fruktansvärd,
samtidigt faller världen in i blindo,
nu kan vi inte längre ens se igenom glas, än värre genom lögner,
något står i vägen och pekar oss rätt, fel, tycker till, hänsynslöst.
En hel generation i moralpanik, vi är här, nu, vi vet nog bäst.

Det är bara ta för sig, upp till kamp kamrater, nu står vi enade ännu en gång,
om du vänder på kasetten kan du höra hela sagan en gång till, utan att behöva spola tillbaka bandet.
Historien upprepar sig så förutsägbart att vi missar signalen som talar om för oss när det är dags att vända blad.
Istället hasar vi oss framåt igenom tid och rum, där varje rum i tiden har sin sak att vara upprörd över,
sin sak att tycka till om, imorgon är det något nytt, människan, ett flockdjur med hela världen i sin hjord.

Inte konstigt man blir förvirrad.

© Johan Lindblom




Fri vers (Fri form) av Johan Lindblom
Läst 380 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-06-06 22:49



Bookmark and Share


  Magica VIP
Tänkvärd, dock är inte alla människor flockdjur...
2013-07-15

    ej medlem längre
Så sant ! Applåd !!!'
2013-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Johan Lindblom
Johan Lindblom