Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oskyldighet

Vad är oskyldighet
Är det barnet vars själ skyddas och smeks
Av solens värmande händer
På en lekplats som aldrig dör

Är det tonåringen utan fast identitet
Som gömmer sig från omvärldens pockande frågor
Inte vill synas, inte vill höras
Blå nyanser av ofrivilliga känslor

Vad sägs om katten med de vaksamma ögonen
Som sträcker ut sina stela lemmar
Efter en tupplur i den dunkla skuggan
Ingenting som tynger, ingenting som pockar

Det kan väl inte vara så att vi inte vet
Vad detta fenomen som kallas oskyldighet är
Det skulle inte förvåna mitt trötta medvetande
Mysteriets vågor forsar igenom våra oförutsägbara liv

Den prostituerade kvinnan gråter på huk
Medan himlens tårar forsar över henne
Hennes smutsiga handlingar
I ett försök att rädda sitt sjuka barn

Är inte hon oskyldig




Fri vers av Losnall
Läst 330 gånger
Publicerad 2013-06-07 21:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Losnall
Losnall