Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Små barn

Vi har alla små barn inom oss
De leker i den mjuka sanden
Ritar in små budskap på asfalten
Med rosa och blå krita som skrapar

De springer omkring och leker jage
Hoppar hage och hoppar hopprep
De skrattar och bråkar
Mänskliga söta varelser

Men precis som alla andra
Växer dem upp snabbt
Och sedan är de tonåringar
Revolt, mobbning och smink

Allt är bara svart, svårt
De gråter i det tystna ljusen
Längtar tillbaka till oskulden
Innan det blev svårt att andas

Men innan de vet ordet av
Blir de vuxna och måste ta ansvar
För de handlingar som bara skrotades
Och sedan finns det inga barn inom oss

Bara den mörker vi själva skapar
När vi gör så fel att det skär i oss
Då får vi inte glömma att det blir bra igen
Då kommer de små barnen tillbaka




Fri vers av Losnall
Läst 375 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-06-08 22:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
livets berg som alla måste bestiga med åren
även om man vägrar inom sig
så gör kroppen det ändå

snyggt fångat (:
2009-07-13

  Johnny Joe
Jag ser mig ännu som icke vuxen och kommer nog aldrig växa upp.
2009-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Losnall
Losnall