Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tidig sommarmorgon i juli när tanken är fri som den lätta brisen som krusar vattenytan i insjön...


Morgon i min tältöppning


Öppna upp med livets lie
blicka rakt och oförskräckt
i stormens öga in
Smörj upp dina kängor
för en fast och stadig vandring
Rätta mesen väl
till ränseln på din rygg

Håll fram din kåsa rengjord väl
och låt den fyllas upp
av morgondaggens friska väta
låt så dina vita friska tänder
möta rosigt äpples svala fruktkött

Lyssna lugn till morgonbrisens susning
i björkens gröna hängen
känn hur dina ögon mättas
av färgerna i tavlan som är målad
av naturens egen lätta hand
tag med tacksamhet emot
vindens mjuka smekning över kinden




Fri vers (Fri form) av Stigi Skog
Läst 190 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-10 14:12



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Åh...en sån ljuvlig morgon...fantastiskt målande skrivet...känns som jag är där...
2013-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Stigi Skog
Stigi Skog