Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eller ditt liv.


Din dag.

Sen kväll. Skymning.
Långsamt. Eftertänksamt.
Med ömhet, med vemod
i alla rörelser, i alla tankar.
Ett lugn, en stillhet,
en rofylldhet
en trygghet
som stannar upp tidsförloppet.

Katten gäspar och sträcker på sig.

Bak ryggen strömmar forsen
forsar strömmen.
Mycket hände då;
det var tidig morgon,
och den långa dagen efter den.

Välkommen sena kväll
och rofyllda skymning.
Balsam, len salva för alla de sår,
du ådrog dig under färden.
Nu är det lugnt.

Godnatt,vännen!

UE.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 285 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-13 23:29

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram