Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svar på tal bättre...

Den talande tystnaden talar högst
och allra starkast av allt
och man kan aldrig undgå den
och även om man försöker överrösta den
och försöker brösta sig gör man det alltid förgäves.

För den häver sig upp över allting och i allting
och den kan helt plötsligt få till det som var ingenting
till att bli någonting. Man ser sig förvånad omkring
och fattar så klart ingenting!

Frågar man får man bara till svar
läs emellan raderna där svar du har...

Den vilar ju inte heller, den brer ut sig tar plats
annars är ju tystnad en frid, men en talande
tystnad känns som en strid, en ofrid
av stora mått
som aldrig tycks nå sin botten
den tycks ha den lotten
att blott
bara fylla på i sin pott...








Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-14 13:31



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra mixat med ord och känsla
2013-06-15

  Olof Lagerhorn VIP
Originellt och skickligt Ewa!
2013-06-14

  lodjuret/seglare VIP
Det finns någonstans en himmel så skör
att den somliga vederkvicker
medan andra mer den stör.
2013-06-14

  Tarantaran
Både lek med ord
och allvarstoner...
låter kul och rytmiskt!

gillar slutet av din text
tänker på talande
tystnadens lott i livet...
" den tycks ha den lotten..."

mina tankar gick så här:
att blott fortsätta
i all evighet
tala tyst om nåt

2013-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt