Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad Finaste Helena. Jag är Dig evigt tacksam...


Jag är författaren

du måste flytta nu

din tid har passerat

min hjärna vill radera
hela
minnet av: dig

det sunda
friska
läkta Jaget
väljer att städa undan spöket: dig
från alla mina skrymslen,gömmor och mardrömmar

jag släpper Dig
åt Ditt öde

jag har
ältat
gråtit
skrikit
påminnts
försökt förstå
kämpat med någonting omöjligt
någon jag aldrig kommer
förstå
släppa in eller
förlåta

nämligen: dig

för mycket tid har gått till spillo

dags att vända blad

riva ur de gamla

bränna upp på bokbålet

med de andra färdiga berättelserna

som ingen vill minnas, kännas vid eller återuppleva


det blir en NY historia

den kommer innehålla
glädje
lugn
hopp
självtillit
självkänsla
trygghet
kärlek
humor
självdistans
moral
sundhet
bekräftelse
uppskattning
välvilja
givmildhet
lyhördhet
samhörighet
framtidstro

ingen sida i min nya historia kommer nämna ditt namn
inga rester av känslor gällande dig kommer någonsin på pränt
det finns ingen plats

den berättelsen blir längre än den historia jag hade med dig
jag tänker leva min nya historia för resten av mitt liv
där var dag bär på upplevelser befriade från dig
blanka
rena
sidor
för mig att författa
precis
som JAG vill
tills den dagen jag dör

dags att sätta punkt, epilogen är uttjatad, bläcket slut för länge sen, du är inte längre författaren utan: Det är jag.




Fri vers av Josi
Läst 430 gånger
Publicerad 2013-06-14 22:37



Bookmark and Share


    Helena Ternström
Vilken fin dikt. Du är så duktig på att skapa dikter. Tack för att jag fick ta del av den. Kram Helena
2013-08-01

  Peter Stjerngrim VIP
Fint att se att du är tillbaka igen, vännen!
Du har varit saknad ...
2013-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Josi
Josi