Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den bästa platsen på jorden

Och jag är så trött på Sverige
Sverige, Sverige Fosterland
Där alla är så lyckliga
Med Volvo, hund och villa
För här är alla normala
Och heter Svensson i efternamn
Här bor alla i förorten
Och tar väl hand om sin trädgård

Ingen sticker ut
Förutom punkaren på Ica
Som ingen vågar prata med
För hon har håret svart
Och så pundaren i trappan
Som ingen låtsas se
För han passar inte in
I deras förortsliv

Eller så kan man bo i stan
Men bara på rätt adress
Med havsutsikt, såklart
Och så Porsche i garaget
Picasso på väggarna
Och middagsbjudningar på kvällen
Här kan alla vett och etikett
Här är alla lyckliga

Här finns ingen misär
Här existerar inga problem
För alla barn går på privatskola
Och här stimuleras barnen
Med tennis, golf och ridning
Så att de kan växa upp
Och bli precis som sina föräldrar
Och bo på rätt adress

Jag hatar vårt gul och blåa land
För här är jag inte välkommen
Visst kan Persson säga att Sverige prioriteras
Och att han bryr sig om oss
Men om han fick välja
Skulle han hellre sitta med sin Anitra
Och dricka sin champagne från -97
Och låtsas att vi inte finns

Jag vill inte bo i vårt Svensson-land
Där alla ser likadana ut
Inte höra om vår välfärd
Och stolta EU medlemskap
För vi är bara med
För att vi vill vara alla till lags
För det är så vi är här
I vårt vackra Sverige




Fri vers av caveman
Läst 275 gånger
Publicerad 2006-03-02 17:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

caveman