Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
3 mars, 17 juni 2013 11 mars (Clair de lune/Debussy) "Lyssna på vinden" som någon sorts spegling av den första dikten...


Vi som inte var (ett folk) / Lyssna på vinden

Detta är vi - de befriade fångna
som kommit ur det djupa mörkret,
in i det stora klara ljuset

Detta är vi - med de söndertrasade bojorna,
med de blodigt läkta såren,
brännmärkta, fria,
från det djupa mörkret,
in i det stora ljuset gångna -
bländade av skönhet,
genomdränkta, översköljda
av godhet


*


Lyssna på vinden,
den goda vinden,
som för dig dit du inte vill.
Du ska brinna i hans susning,
hämta andan i de tusen väderstrecken -
och landa på kullen
bortom all världen och dess hänförelse

-




Fri vers av näver de anima
Läst 348 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-17 22:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

näver de anima