Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sherry



Trodde alltet föll men det var
röda pinnar fallande i vinkel

det var vindpinad fiol och
Kopparkärl på rad

det var den gula solen stolta
sommaren och knoppen

Du hade rester av maten i det
du skämdes för att kalla för
din skäggstubb


vad påfåglar förälskade ser ska inte
bindas nätt till böcker

men såg hon något ljuvare smakade
du godare än körsbär





Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-06-17 22:51



Bookmark and Share


    Han som går långsamt i regnet
gillar, gillar den
2013-06-24

  Stefan Albrektsson
Rörligt, rytmiskt studsande, klingande kristallrader och ljuvliga bilder. Den inledande strofen är lysande - hela texten pendlar mellan djupallvar och storskratt. Som vanligt flera fraser/rader som sätter sig, som tex: "vad påfåglar förälskade ser ska inte / bindas nätt till böcker".

2013-06-18

  ULJO
Briljant komposition
2013-06-18

  flygia
du får otroligt mycket ur konkreta substantiv.
fascinerande konstnärlighet.
2013-06-17
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP