Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Morgonsolens strålar målar den tysta morgonen


På stigen från berget

Luften är mättad av täta dofter
Ljuset från himlen
vattras mellan björkbladens skuggor
över den gamla stigen,
där blommor skriker ut sina färger
mot gräsets gröna botten

Julimorgon,
med det svaga diset över sjön
speglingar av skogens sågtandade krön
där i söder
Fåglarnas avspända spel
bland buskar och träd,
en flugas ivriga surrande
Hästarnas harsklande,
bryter tystnaden abrupt
när det rullar ut ifrån hagen

Fjällens rundade profiler
vilar i blygrått dis,
över skogens väv
Det frasar i gruset,
när Jakob går ut
för att hämta sin tidning
Ett laddat lugn vilar över backen
Upp emot gaveln på Monicas hus




Fri vers (Fri form) av Stigi Skog
Läst 239 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-18 08:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stigi Skog
Stigi Skog