Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
stämningsbild


Nattlampan.

När du sent om natten nalkas hemmet
lyser nattlampan på stugans hörn.
Den säger:"välkommen hem, stig in, ha det skönt."
Katten har somnat, men mjölk och smörgås finnes.
Lugn jazzmusik är möjlig,
och sängen är nybäddad;
Vill du läsa lite, det är inte förbjudet.

Den nattlampan är värd många ökenvandringar,
sökande ledande stjärnor...




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 374 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-20 03:02

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram