Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text om alkoholism


Att dricka

att dricka

att vara sjuk

att bestämma sig

att samla mod

att ge upp

att dricka



att dricka
är att kapitulera
supa bort allt
sunt förnuft
att dricka
är att trotsa allt
väder, vind, relationer, löften
ingeting alls
är viktigare
än där
där och då;

hälla upp en stark grogg
svepa den på stående fot
hälla upp en till
och invänta lugnet
och likgiltigheten

att dricka
som alkoholist
har inget med logik att göra
att dricka
är nåt som måste göras
för att kunna göra nånting
att dricka
är som att
skära upp handlederna
hoppa från 8:e våningen
eller sätta dej i en gaskammare;

det kommer inte sluta bra
du vet att du bara blir sjukare
men ingenting annat
är så viktigt
som det
att dricka

att dricka
är att leta i soporna
efter överblivna skvättar vodka
att dricka
är att panta tomburkar
och lägga allting på alkohol
redan då
vid första klunken
är jag förlorad

att dricka
är att döda sejsjälv
långsamt
att dricka
kommer bli min död




Fri vers av Galaxhjälte
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-20 17:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Galaxhjälte
Galaxhjälte