Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om hur missbruksvården går till... är så jävla förbannad med så sjuk att jag egentligen inte orkar vara förbannad... skitsamma; Mälarsjukhusets "beroendemottagning": FUCK YOU!!!!!!! detta ska givetvis anmälas, men jag orkar inte nu...


24- en sann historia för vuxna om "missbruksvården"

idag fyller jag 24 år, ligger ensam i ett nedsläckt hus med abstinens

i förrgår natt bestämde jag mej; det är dags

jag måste sluta (igen)

jag kommer att dö närsomhelst

orkar inte mer... orkar inte mer...

har dokumenterat o skrivit ut allt jag tagit sen mitt återfall i Juli

ALLT

sinnessjuka mängder

åkte till akut psyk först på Mälarsjukhuset i Eskilstuna

beroendemottagningen var stängd

dom tog alla prover, jag visade upp alla papper

en gedigen bunt

snackade med läkaren där

 

efter en stunds överläggning och korridorstramapande fick jag komma in igen

läkaren kontaterade att mitt misbruk är väldigt allvarligt och ev. livshotande

jag skulle få komma in på avgitningen! var så jävla glad!

gick upp ett par trappor

visitation, det gamla vanliga, väntan på att få träffa överläkaren

 

somnade ett par timmar tillslut

blev väckt och jag skulle få träffa överläkaren

ranglade upp ur landstingetssängen med gul filt

kom in i ett rum där det satt 3 människor i identiska kläder, plus en s.k vårdare

ingen presenterade sig

var tvungen att fråga vem som var överläkaren

 

det var en kvinna som knappt kunde svenska

elaka, dömande ögon, bakom glasögon

jag började prata

den s.k läkaren var irriterad under hela "samtalet" som pågick i ca 5 min

hon gestikulerade vilt, avbröt mig, alla andra bara stirrade

som om man var nåt jävla djur på cirkus,typ

 

jag var redan lite abstinent

överläkaren blev förbannad och sa att hon, jag citerar:

"vill se när du börjar krampa, blir psykotiskt och mycket, mycket dåligt, obsververa sen vi kan diskutera kanske något medicin, nu du kan få alvedon, inget annat, jo kanske diclofenack"

jag förklarade att alvedon har jag hemma och diclofenack kan jag köpa på apoteket

förklarade (än en gång) att jag var där för att få en lämplig benzo nedtrappning

för jag orkar snart inte mer, vare sej leva eller missbruka

 

uppfattade inte att samtalet var slut

överläkaren, nästan skrek: "inte bara du här, många andra att prata med ut! ut! hejdå!"

gick ut, smällde igen dörren

skrev ut mig, kan lika gärna äta alvedon hemma

 

så nu ligger man här... grattis på 24-års dagen Therese




Fri vers av Galaxhjälte
Läst 770 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-12 17:33



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Känslan stor i denna energi och kramar till dig!
2014-02-13

  Yeppis
Jösses.. starkt skrivet :)
2014-02-12

    Silverbjer
Var stark! Vården gör oss sjuka ofta sjukare. Men behåll motivationen och viljeglöden. Du har rätt till vård någon annanstans. Ta hjälp av familj? Vänner? U can do it!
2014-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Galaxhjälte
Galaxhjälte