Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vara och bara ta vara på...

Så fort de dagarna går
då alla är där
och ingen fattas.

När man är i farten
i ett kör hela dagen från starten
och när sen kvällen kommer
har man ändå mycket oklart än...

Då kunde man ha stoppat mer
unnat sig fler
längre rara stunder
för världen går ju inte under
om rasten förlängs
men i eftertankens sinne
där tillkortakommanden trängs
känns och klängs, ja man nästan sprängs
av, att man var en så´n kratta
att man aldrig ens kunde fatta
att underbara stunder
måste få ta sin tid bara
vad man har att göra
är att svara
med att följa
med bara...












Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 267 gånger
Publicerad 2013-06-22 11:41



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Klokt tänkt och bra skaldat! Ja, "underbart är kort", sjöng ju Povel; det kan ha varit just detta han tänkte på; att ta vara på de goda stunderna.
2013-06-24

  Lars Hedlin
Starkt skaldat!
2013-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt