Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmar och Päronträd

 

Genom
regnets dimmigt

lätta 
illusioner 
och förväntningar

~~*~~

fann Du mig

~~* ~~

så helt
aningslöst

~~*~~

irrande längs sorglöst
syrenlila stigar

~~*~~

och
krokigt vindlande
snår

~~*~~

Dina ögons djupa
sjöar
glittrande av löften

~~*~~

ledde mig
på fjäderlätta
moln

~~*~~

till
Dina drömmars
Päronträd

~~*~~

på skrapade pojkknän
och
skimrande vingar

~~*~~

dansade vi
i
juninätternas
böljande dimmor

~~*~~

Älvsnårens tuvor
och
dimlätta slöjor

~~*~~

trollband oss

~~*~~

genom
näckens smekande
toner

~~*~~

och
dansande älvor
svepte oss
med
genom

~~*~~

midsommarnatten

~~*~~

I
gryningsljusets
första
skälvande strimmor

~~*~~

med Din arm
runt mig

~~*~~

på divanens
sammetskuddar
hör jag
Dig

~~*~~

viska
de orden
som får mitt hjärta
att slå

~~*~~


fryser tiden
ett ur
utan riktning

~~*~~

för
kärleken
blev vi

~~*~~

för ett ögonblick

~~*~~

av
exploderande 
stjärnor

~~*~~

på hästens
lätta
springare

~~*~~

över regnbågsskimrande
galaxer
nånstans

~~*~~

men
någon klippte
vingarna

~~*~~

och
jag hittar Dig
aldrig mer

~~*~~

med
Din älskade katt
under
Ditt Päronträd

***




Fri vers av Stjärnöga
Läst 527 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2013-06-27 03:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja du, vilka fina texter jag finner i dina gömmor - som denna..
2014-04-25

  Lasseman VIP
Så himla vackert och välskrivet vännen min..
2013-08-01

  Nils Teodor VIP
Härligt vacker
2013-07-08

    ej medlem längre
Underbart
2013-07-03

  Lars Hedlin
Mycket mycket fint
2013-07-01

  Rozsi.kovacs

otroligt fin
2013-06-27

  Ninananonia VIP
Berörande fin...
2013-06-27

  ResenärGenomLivet VIP
Ljuva midsommarnattsdrömmar...med ett lite vemodigt uppvaknande...fantastiskt vackert...
2013-06-27

  Nina.H
Himmelskt vacker!
2013-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga