Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På, av, på, av

hur många gånger kan man bryta kontakten
innan det blir strömavbrott?
och hur många gånger kan ljuset tändas igen
i väntan på nästa kortslutning?

(och jag vet, herregud jag vet att det är
jobbigast när förvirringen stiger och man inte
riktigt kan bestämma sig för om det ska vara
facebookstatus av eller på, och lika jobbigt när vi
oroar oss för slentrianen som aldrig kommer)

men hur många gånger kan man hitta tillbaka
innan kartan gulnat och går av?
och hur många gånger kan man tappa en bit av sig själv
innan man är förbrukad?

(fast sanningen är att oavsett vad vi vill ha eller
vem vi vill ha så kan vi inte hålla oss borta från varandra
och jag har vetat det sen oktober att du är något
helt annat än något jag någonsin varit med om
för när andra gör mig till ett nervsammanbrott helt i svartvitt
ger du mig inte bara nyanser utan också färg,
du gör all min asfalt till en sommaräng)

men hur många gånger kan jag säga att jag älskar dig
och inte vara säker på vad du känner tillbaka?
och hur många gånger kan du komma tillbaka
utan att jag slutar tro på att du känner detsamma?




Fri vers (Fri form) av iacttagen
Läst 284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-27 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

iacttagen
iacttagen