Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan


Flickan i den vackra sidenklänningen
väntar på samma buss som jag. Det har gått
så många år nu, men fortfarande
lever drömmen. Jag undrar
om hon förstår det
där hon står
på sina högklackade
och lojt betraktar sin omgivning
bakom sina svarta ray bans
själv känner jag det
som en iver i mitt bröst
Det finns
outforskade områden
som lockar till
nya tankar, aldrig tänkta
Det blinda skeppet
"vår buss"
är en hägring
som sakta rör sig
över horisonten
Är det ett spökskepp
som aldrig når sin hemmahamn
Kommer hon i framtiden
att känna detsamma
Vem vet




Fri vers (Fri form) av dreamoflife
Läst 311 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-06-28 19:00



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
TAck för att du delar med dig av ett vackert alster!
2013-06-29

  Stefan Albrektsson
Vilken fint reflekterande text och i mitten finns diamanten i min läsning: "Det blinda skeppet / "vår buss" / är en hägring / som sakta rör sig / över horisonten" - ahh, det är en ypperlig bild för så mycket!!!
2013-06-29

  Marianne Räf
Trivsamma funderingar.
Absolut att "det finns
outforskade områden,
som lockar till nya
tanker, aldrig tänkta"!
Bara den tanken är
lockande! Bra slut,
också på dikten! :)
2013-06-28
  > Nästa text
< Föregående

dreamoflife