Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Framtid...?


Regn i vår trakt.

I vår trakt har det regnat utan uppehåll i fem veckor,
ett stilla, strilande regn utan slut
Innat det var ett våldamt åskväder,
som slog ut alla TV- och telefoncentraler.
Några fotogenlampor lyser,
och en reseradio knastrar en rapport med för svagt batteri.
Ett antal människor sjunger entonigt;
Ingengår ut
allt är översvämmat,
många tak läcker,
vattnet stiger i källarna.
Människor flyr i små båtar
mot andra trakter.
Finns det andra trakter?
Några sitter och läser ur våta fotoalbum.
Tårar eller regndroppar rinner nerför deras kinder.

"Vi går inte under med en smäll
utan med en snyftning."

UE.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Ulf Ekeram
Läst 339 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-01 16:55

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram