Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
urgamla tankar


Det är så hattigt

hur gjorde dom
innan hela tarmkanalen var färdig

hur gjorde dom för att överleva
innan
syret
kunde passera in i alla organ?

satt dom bara stilla
innan dom hade utvecklat några ben
låt oss hoppas att dom hade fått något ben

så att dom kunde hoppa undan och slapp rulla
under tiden som dom inte hade evolverat någon ringmuskel
på viktiga ställen

levde dom utan luft på den tiden
och åt dom någonsin något
innan tarmen var klar?
Fanns något grönt

Det måste också ha varit svårt för de första encelliga
att lägga av med att dela sig
och börja med säd och sexuell förökning

allt borde ha torkat bort första soldagen







Fri vers av vildvin
Läst 236 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-03 10:50



Bookmark and Share


  vildvin
Du har helt rätt...
Jag stryker raden.
Tack för din synpunkt
2013-07-03

  Anita Westin
En spännande text. Gillar den i sin helhet, men skulle vilja stryka "i alla fall" då det bromsar upp ett för övrigt svindlande flöde!
2013-07-03
  > Nästa text
< Föregående

vildvin
vildvin