Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En episod bland många.. men extrafin.


Intimt ögonblick

Det går en brant stig nedför berget till havet,
Där går en liten väg, som leder till en trappa.
Trappan för henne till en terrass;
Där sitter han med en bok och en drink under ett parasoll
Kisar ut över havet: låtsas inte se henne.
Hon, andfådd och lätt röd i ansiktet, sätter sig bredvid,
sträcker ut sin arm på bordet med handflatan uppåtvänd;
Han lägger sin hand i hennes, ser på henne länge
säger de tre orden ljudlöst- inte ens viskande.
Hon nickar rör läpparna stilla, ljudlöst.
Så tyst, så stilla är allting.

Ändå fick detta ögonblick jorden att tippa över,
så tidvattnet rann i motsatt riktning,
och alla våra älskade döda musiker spelar blues,
och solen går förlägen ned att gömma sig bak kvällningen.

Aldrig kan sådant glömmas; det finns där, det finns här.

UE.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 284 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-08 19:13

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Helt enkelt magiskt.
2013-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram