Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gungfly

Du har glömt en timme i min bädd
den doftar av skvattram och solvarm bark
och kåda på dina händer, ett bärnstensöga
vattrade dimmor som stiger ur myren
en gryning till synes som andra

du glöder hjortron och tjärnvatten
ljuset rister bakom pannbenet
vad skall vi bära längs detta avstånd
björklövsklibbiga kinder, tårar av sav
då du går fjärran och förbleknar

och hur skall jag famna denna skönhet:
din kropp är mossan och stigarnas språng
och fjällskog står gloria om ditt hår
låt oss mötas där trädgränsen går
låt oss sträcka oss som himmel över avstånden




Fri vers av Grävling
Läst 306 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-07-08 19:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling