Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte helt olikt


Jag ska
vara där
när jag vaknar.

Jag ska
vara där
med en stor filt.

Med en riktigt bra bok.
Någon spännande
med
perfekta meningar
om
rasande raviner
och
fyndiga ord
om
snärjiga snår.

Meningar som vi sedan kan begrava som
skatter i andras kistor- och det gör inget om vi
sen glömt det vi gömt.


Jag ska vara där, när... så
jag sitter här
mest för att
vara där
om stenen
rör på sig.



Och så klart kaffe!

Jag ska vara där med
riktigt gott kaffe,
nybryggt som
är
lite
för
hett.

Jag vill vara där
när jag vaknar.
Jag tänker sitta här.
Jag vill sitta här.
För jag vill vara där
när jag vaknar.

Och så klart kaffe!
För det kommer inte vara helt olikt
min egen sängs mjuka grav.
För det kommer inte vara helt olikt
hur jag nu blir begravd levande
varje kväll inför varje natt.




Fri vers av ume
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-11 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ume
ume