Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blindheten

En
liten bit kol
är bärnsten av aska

i ett land
av lava

som för
längesen
blev sten,
en öken.
Ett hem.



Floder och floder av guld.



Det var senare
som jag plockade upp
en liten bit kol
en bärnsten spröd

sten
för att smälta
i mina
händer
och låta
handflatorna
sotas,
svida.

För gamla stenars skull.
För gamla floders guld.



Lava av
sten,
en öken.
Vidder av sten,
en öken.
Mitt hem.

I vulkanen
vilar
ett öga
av sorg.


I vulkanen
går gruvans
hästar.
De går och de vilar
i ett öga
av sorg.


I vulkanen
bor


blindheten.






Fri vers av ume
Läst 327 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-29 14:08



Bookmark and Share


  Nina.H
Djup och vacker poesi.. i all dess vemod.. Fint skrivet!
2013-10-30

    ej medlem längre
Bra!
2013-10-29
  > Nästa text
< Föregående

ume
ume