Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skuggan av bergen

Vallmo av vida uranfält under radiovågors vind,
vallmo av vida uranfält stilla om natten,
döljer sig, gömmer sig
i gulfet
dimma.

Stjälkarnas salta saft lyser svagt
Stilla om natten
döljer sig, gömmer sig
markens metan.

Av fett är daggen,
av syra är syret,
av radon är jordens ångor.

Jordens ånger.

I skuggan av bergen
med uranfält i ryggen,
där växte vi upp under
radiovågornas täcke.
Där försökte vi vara barn
fast blodet kokade torrt på rasten.

Av fett är daggen,
av syra är syret,
av radon är jordens ångor.

Jordens ånger.

Med radioaktiv teater,
med teater i träbänkar
försöker vi vara vuxna
med bultande ögon
och blinda kroppar.

"Det finns en viss risk för cancer"
säger Informationen.
Vi lyssnar till
radiovågor i vindens vågor.

I radioaktiv teater
i träbänkars rader,
räknar vi pärlor i
halsband av spruckna
celler och sjunger i
träbänkars täta rader
om tro utan tro.

Av syra är syret,
av fett är daggen
och av syra
är syret.

"Det finns en viss risk för cancer",
säger Informationen och
vi lyssnar med tarmarna
i stryptag
med
fettfyllda lungor,
muskler av tumörer och
tumörer till tår
tumörer till händer
och tumörer till sår.

"Det finns en viss risk för cancer",
säger Informationen men
vi lyssnar inte längre.





Fri vers av ume
Läst 340 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-06 11:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ume
ume