Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dagen bara dök upp

dagen bara dök upp
utan förvarning
jag hade precis vaknat
när milda budskap
regnade som solljus

outtalad växte berättelsen
denna dags liv
förutsättningar saknades
ett äldre par satte sig i solen
puben hade just öppnat

på biblioteket flög
främmande fåglar runt
bland islamister och poeter
fontänen på torget sorlade
barnen lekte
grönsakshandlarna
hade rest sitt tält

det finns sorg i solen
längtan i alla möten
en noggrannhet i seendet
världen längtat efter
juli sänker hastigheten

hundlokan pressade sig
långsamt
mellan trädgårdsplattorna
alla dagar är längtan
saknad sorg tillit
är mina ord kärleken




Fri vers av andrasidan
Läst 376 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-07-11 12:41



Bookmark and Share


  Helena Leijd
om bagis, målande skrivet, känner att jag är där med diktjaget som blir jag, nästan.
2013-11-13
  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan