Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

One Deity and a lot of cookies

Han höll sina kakor i ena handen
medan de vetenskapliga betygen klistrades fast
i pannan.

Han tänkte aldrig
- Att ställa vetenskap jämsides med Gud
eller sätta dem i motsatsförhållande till varandra
vore lika fel som
att jämställa kakorna på löpande bandet på Hägges med
chefen på huvudkontoret.
(Det finns nog ingen vetenskap som täcker sånt)


Han tänkte aldrig
- Den ena är ett ursprung
det andra är en produkt av ett ursprung
och så var det frågan om tro
faith är inte samma sak som belief.
(Det finns nog ingen vetenskap som täcker sånt.)

You can have faith in your boss,
but do you believe in your cookies?

Han trodde på kakorna medan han åt dem
och han skapade vidare på sitt vetande medan han åt.
Det var som jättemaränger i hans ögon och allt var mycket gott.
Betygen fastnade i smeten.
Kanske var det då som han började tro att högste chefen inte fanns




Fri vers av vildvin
Läst 194 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-12 12:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vildvin
vildvin